Zajęcia rozpoczynamy krótką pogadanką o typach ostrzy, stalach i zjawiskach,
z którymi mamy do czynienia w nożach kuchennych. Omawiamy techniki ostrzenia, typy ostrzałek, pułapki eksploatacyjne i obalamy kilka mitów dot. ostrzenia. Druga część zajęć to ćwiczenia praktyczne, w trakcie których ostrzymy noże przyniesione przez uczestników.
Zajęcia 18+ / prośba o przyniesienie ze sobą dużych noży np. szefa kuchni, santoku / ok 20cm ostrza - na nich łatwiej się uczyć.
Należy przynieść ze sobą własne noże - najlepiej tępe :D i najlepiej duże - 18-20 cm ostrza.
data i godzina: 25.09 (sobota), 20:00-21:30
adres: Tamka 40
Udział w warsztacie jest bezpłatny, ale obowiązują zapisy: https://forms.gle/kAsPxnaLGNjDwnvFA
BRAK WOLNYCH MIEJSC